Niğde

Sağlık çalışanları kan bağışında bulundu

08:24 08 Mayıs 2020
Sağlık çalışanları kan bağışında bulundu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın ve beraberindeki sağlık çalışanları, Ömer Halisdemir Meydanı'nda Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı'nın 'acil kan bağışı' çağrısına uyan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, farkındalık oluşturmak adına kan verdi. Koronavirüs ve Ramazan ayı nedeniyle kan bağışının azaldığını belirten Hastane Başhekimi Günaydın, "Kan rezervi iyice azaldığı için sağlık çalışanları olarak katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak istedik. Ülkemiz Kovid-19'la ciddi bir mücadele içinde. Bunun haricinde Kovid-19 olmayan ve kan ihtiyacı olan hastalar var, onlar da çok ciddi bir grup. Hastane olarak son dönemlerde bunu hissetmeye başladık. Farkındalığın artması için kan bağışlayarak dikkat çekmek istedik. İlerleyen günlerde de tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımız, sosyal mesafeye dikkat ederek kan bağışında bulunacak" dedi.

Türk Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, duyarlılıklarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, vatandaşları kan bağışına davet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.