Ordu

Yeşil Yol Projesi'ne tepkiler

14:21 25 Ağustos 2015
Yeşil Yol Projesi'ne tepkiler

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Yeşil Yol Projesi"ne ilişkin, soru önergesi verdiğini belirterek, "Biz Yeşil Yol'a değil, yolsuzluğa karşıyız. Dokumuzun bozulmadan sürdürülebilir turizm yapmanın amacı içerisinde olmalıyız" dedi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye karşı mücadele eden çevrecilere destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Yol güzergahındaki alanlarının şimdiden tahrip edilmeye başlandığını ifade eden Torun, şöyle konuştu:

"Belediye başkanlığım döneminde, Yeşil Yol’un turizme çok önemli katkı sağlayacağını ifade etmiştim ama kaygılarımdan da bahsetmiştim. Yalnız kaygılarımız gerçek olmaya başladı ve Yeşil Yol güzergahındaki araziler talan edildi. Bu yol güzergahında bir rant beklentisi oluştu. Bizim burada amacımızın Yeşil Yol'u kullanarak bir turizm hareketliliği oluşturmak olmalıydı. Karadeniz Bölgesi'nin doğallığı bozulmadan turizme kazandırılmalıydı. Bugün Uzun Göl'ü ne hale getirdik? Uzun Göl'ün 5 yıl önceki fotoğrafıyla şimdiki halini kıyaslarsak gerçekten doğanın tahrip edildiğini görmek mümkün."

Projeyle ilgili güzergahların yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunan Torun, "Biz diyoruz ki güzergahları yeniden gözden geçirelim ve koruma imar planlarını hazırlayalım. Yarın, yolun geçtiği bölgenin doğası böylelikle bozulmasın. Pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım. Yeşil Yol güzergahındaki doğal doku bozulduğu zaman biz nasıl turizm yapacağız? Biz yeşil yola değil, yolsuzluğa karşıyız. Dokumuz bozulmadan sürdürülebilir turizm yapmanın amacı içerisinde olmalıyız" diye konuştu.

Torun ayrıca, Fatsa'daki ve Artvin Cerattepe'deki altın madeni ve Yeşil Yol'la ilgili soru önergesi verdiklerini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.