Ordu

Kurban Bayramı'na doğru

20:44 11 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

Ünye Müftüsü Başsan: "Borçla kurban kesmek isteyenler, söz verdiği günde ödeme garantisi verebiliyorsa kesebilir"

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, "Borçla kurban kesmek isteyenler, söz verdiği günde ödeme garantisi verebiliyorsa kesebilir" dedi.

Başsan, gazetecilere yaptığı açıklamada, borç para, kredi kartı ya da kredi çekerek kurban kesilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Borçlanarak kurban kesmek çok uygun değil ama fındık da para demektir" ifadesini kullanan Başsan, "Üretici kurban parası kadar fındığı elinden çıkarırsa isabetli olur. Borçla kurban kesmek isteyenler, söz verdiği günde ödeme garantisi verebiliyorsa kesebilir" diye konuştu.

Başsan, kredi kartını zamanında ödemek kaydıyla kartla da kurban kesilebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kurbanlık bedelinin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Kredi kartı borcunu ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir. Banka kredisi alınması durumunda faiz ödenecekse, faiz verme yasağını işlediği için günaha girmiş olur. Maddi durumu iyi olmayan kişinin böyle yöntemlere başvurması yerine kurban kesmemesi daha uygundur."

Kurbanların vekalet yoluyla da kesilebileceğini anımsatan Başsan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Ünye'de 100 kişinin başvuru yaptığını dile getirdi.

Başsan, ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı ile vekaletle kurban kesiminin yurt içinde 625 lira, yut dışında ise 450 lira olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.