Ordu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

16:45 01 Kasım 2015
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bize de, bana da ulaşan bilgiler çerçevesinde çok şükür önemli bir olayın olmadığını biliyoruz" dedi. 

Kurtulmuş, partisinin Ordu il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin kötü bir tecrübe yaşadığını belirterek, "Bunun yaşanmaması için seçim güvenliği konusunda aşağı yukarı 7 Haziran seçimlerinden sonra sürekli olarak hem Ankara'da hem şehirlerimizde hem de bölgemizde bütün güvenlik birimlerinin ortak birtakım toplantıları ve çalışmaları oldu" ifadesini kullandı.

Çok titiz bir şekilde bütün detayları çalışarak bugünün olaysız geçmesinin sağlanması için her türlü önlemin alındığına dikkati çeken Kurtulmuş, "Bize de bana da ulaşan bilgiler çerçevesinde çok şükür önemli bir olayın olmadığını biliyoruz. İnşallah sayımlar süresinde de bir olay çıkmayacaktır ve güvenlikli bir şekilde seçim sürecini tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Kurtulmuş, kampanya döneminde bir ufak olayın dışında çok fazla bir şeyin olmadığını dile getirerek, "Şimdi seçim günü de başarılı bir şekilde geçti. Üçüncü aşama olan sayımların da başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde, Türkiye'nin her tarafında güvenlikli sakin bir seçim geçirmiş olacağız. Bu da Türkiye demokrasisinin geldiği seviyeyi göstermesi bakımından önemli olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Sandığın üzerinde herhangi bir gölge olmayacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Sandığın üzerinde silahın, tehdidin, baskının ve şantajın gölgesi olmamalıdır. Zaten demokrasi bu demektir. Herkesin kendi özgür iradesiyle kime oy verirse versin ama kendi özgür iradesiyle oyunu vermesidir" dedi. 

Türkiye'nin bir seçimi daha geride bıraktığını ifade eden Kurtulmuş, seçim sonucunda hangi sonuç ortaya çıkarsa herkesin bunu saygıyla karşılaması gerektiğine işaret ederek, "Türkiye 1 Kasım seçimleri ile birlikte demokrasisini biraz daha olgunlaştırmış ve daha güçlendirmiş bir ülke olarak yoluna devam edecektir" ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.