Ordu

Evsiz kalan ailenin imdanına Valilik yetişti

15:48 02 Aralık 2015
Evsiz kalan ailenin imdanına Valilik yetişti

Ordu Valiliği, Fatsa ilçesinde hastalığı nedeniyle çalışamayan ve hemofili hastası 3 çocuğu olan İdris Eser için 90 metrekarelik ev yaptırarak teslim etti

Ordu Valiliği, Fatsa ilçesinde hastalığı nedeniyle çalışamayan İdris Eser ve ailesi için prefabrik ev yaptırdı.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca "Her İlçeye Bir Prefabrik Ev" projesi kapsamında tespit edilen 19 aile için ev yapmaya başlayan Valilik, ilk olarak Fatsa ilçesinde Emine ve İdris Eser çiftinin tamamlanan evini teslim etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İslamdağ Mahallesi'nde yaşayan Eser ailesinin evini ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

"Her İlçeye Bir Prefabrik Ev" projesi kapsamında 19 ilçede ev yapıtırılacak ailelerin kaymakamlar tarafından belirlendiğini belirten Balkanlıoğlu, "İdris Eser de hastalığı nedeniyle çalışamıyor ve zor durumda. Evleri kullanılamaz haldeydi. Biz de Eser ailesini yeni evlerine kavuşturmanın sevincini, bahtiyarlığını yaşıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın elinden tutmak sosyal devletimizin görevi. Vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Onların sevinci, bizim sevincimiz" dedi.

Balkanlıoğlu, evin yapımına katkı sağlayan vakıf çalışanları ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hemofili hastası 3 çocuğu olan İdris Eser, "Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Çok mutluyuz, sevinçliyiz. Bize bu mutluluğu yaşatan başta Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Emine Eser de çok zor durumda olduklarını ve yardımlarına Valiliğin yetiştiğini kaydederek "Herkesten Allah razı olsun. Onların sayesinde sıcak yuvamıza kavuştuk" ifadesini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.