Ordu

TEDES kazaları azalttı

15:44 06 Aralık 2015
TEDES kazaları azalttı

 Ordu'da yaklaşık bir ay önce Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) başlamasının ardından kaza sayılarının azaldığı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEDES'in faaliyete geçmesinin ardından kaza sayılarında azalma, şehir trafiğinde ise rahatlama olduğunu söyledi. 

Öncelikli olarak Fatsa ve Altınordu ilçelerinden, tırların belli saatlerde geçişlerinin yasaklandığına dikkati çeken Yılmaz, "Tır yasağıyla trafik nefes aldı. Aldığımız bu karar ilin adeta kaderini değiştirdi. Tır yasakları ile şehirdeki sabah ve akşam yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçildi. Tırlarla ilgili verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu ise tüm hemşehrilerimiz gördü. Ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi şehir trafiğini adeta felç eden tırlarla ilgili aldığı karar, diğer illere de örnek oldu" dedi.

Yılmaz, TEDES'le birlikte trafik akışını sağlamak ve şehir güvenliği için akıllı kavşak sistemleri, hız koridorları, 37 kent güvenlik kamerası ve 11 plaka tanıma sisteminin devreye girdiğini belirterek, "Sürücüleri hız sınırlarıyla ilgili haftalar öncesinden bilgilendirdik. Karadeniz Sahil Yolu güzergahında sürücüler için uyarı levhaları yerleştirildi. Özellikle akıllı kavşaklarla trafiğin rahatladığını gözlemliyoruz. TEDES'i ceza olarak görmek büyük bir yanlış. İnsan hayatında daha önemli bir şey yok" diye konuştu. 

TEDES'in başlamasının ardından trafik kazalarında azalma olduğunun altını çizen Yılmaz, "TEDES devreye girdiğinden bu yana Karadeniz Sahil Yolu’ndaki kazalarda yüzde 80 azalma var. Bir tane ölümlü kaza yok. Lütfen kurallara uyalım ve şehrimizi Türkiye'nin trafikte en huzurlu kentlerinden biri olmasını sağlayalım" değerlendirmesini kullandı. 

Yılmaz, TEDES'le en az kazaların Ordu'da olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.