Ordu

TEDES emniyete devredildi

16:26 08 Aralık 2015
TEDES emniyete devredildi

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan TEDES, Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne devredildi

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nde (TEDES) tüm yetkinin Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredildiği belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla tüm yetkiyi, tüm hukuki sorumluluğu ve araçların şehir istikamet güzergahları geçişleri de dahil, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne devrediyoruz” dedi.

Tüm yetkinin emniyette olduğunu belirten Yılmaz, "18 Kasım'da hizmete açmış olduğumuz TEDES'in tüm altyapı hizmetlerinin kuruluş takvimini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü’müz gerçekleştirmişti. Bugün itibarıyla tüm yetkiyi, tüm hukuki sorumluluğu ve araçların şehir istikamet güzergahlarıyla ilgili tüm sorumluluğu Ordu Emniyet Müdürlüğüne devrediyoruz” diye konuştu. 

TEDES'le birlikte kaza oranlarında yüzde 80'lere varan azalma olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Sistemin sorunsuz çalışması için gayret gösteren İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. İnşallah Ordu, TEDES'in bu uygulamasıyla birlikte Türkiye'de kazaların en aza indiği il olacak. Vatandaşlarımız güvenli ve huzur içerisinde seyahat edecek. Bundan sonraki tüm süreçte yetkili Emniyet Müdürlüğümüzdür" şeklinde konuştu.

Yılmaz, kamyon ve tır yasaklarıyla ilgili saat düzenlemesine gidildiğini kaydederek, "Sabah 07.00- 09.00 arası tır ve kamyon yasağıyla ilgili uygulamamız aynen devam edecek. Geçici bir süre için zaman konusunda değişiklik yapabileceğimizi söylemiştik. Akşam 16.00-20.00 olan uygulamayı iki saat öne çektik. Tır ve kamyonlar için bundan sonraki yasak uygulaması, 16.00-18.00 saatleri arasında olacak" ifadesini kullandı. 

İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ise "TEDES'le birlikte karayollarında ciddi manada bir rahatlama oldu. TEDES uygulamasında bizlere destek veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.