Ordu

Dünya İnsan Hakları Günü

12:59 09 Aralık 2015
Dünya İnsan Hakları Günü

Ordu Valisi Balkanlıoğlu: "Unutmamalıyız ki her insan özeldir ve saygı duyulmaya layıktır. Zengin - fakir, köylü - kentli, kadın - erkek demeden herkes eşit haklara sahiptir"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Vali Balkanlıoğlu, mesajında, 10 Aralık tarihinin tüm dünyada "İnsan Hakları Günü" olarak belirlendiğini belirtti. 

Türk milletinin asırlar boyu devletler kurup tarih sahnesinde yerini almaya başladığı zamandan beri insan haklarına gereken değeri verdiğine işaret eden Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"İnsan hakları kavramının bizim bilincimize yerleşmesi Türk-İslam sentezinin doğal bir neticesidir. Unutmamalıyız ki her insan özeldir ve saygı duyulmaya layıktır. Zengin fakir, köylü kentli, kadın erkek demeden herkes eşit haklara sahiptir. Devletimiz bu hususta gerekli dikkati ve tedbiri kurulduğu ilk günden itibaren temin etmektedir. İnsan haklarının ihlali durumunda başvurulacak kurumları her daim halkımızın hizmetine sunan devletimiz yurdumuzun her köşesine bu hizmeti götürerek insanımıza vermiş olduğu değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir. İnsana insan olduğu için değer verildiği, demokrasinin ve barışın egemen olduğu yarınları çocuklarımıza miras bırakmak temennisi ile Dünya İnsan Hakları Günü'nü tebrik ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.