Ordu

İki bin rakımlı yaylada kayak keyfi

14:55 20 Aralık 2015
İki bin rakımlı yaylada kayak keyfi

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda tatilciler karın keyfini çıkarıyor

Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'na çıkan tatilciler, 2 bin rakımda kayak keyfini yaşıyor.

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Çambaşı Yaylası'nda, bir süredir etkili olan kar yağışının ardından güneşin yüzünü göstermesi tatilcileri memnun etti.

Yüzlerce kişi hafta sonunda yaylaya çıkarak kızak ve kayakla kaymanın ve karın keyfini çıkardı. Bazı vatandaşların kar motoru kullandığı kayak pistinde, bazılarının uzman ekiplerden eğitim aldıkları görüldü.

Ordu KayaK Kulübü Başkanı Fevzi Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nın kış turizmi yönünden oldukça ilerlediğini belirterek, "Aralık ayıyla birlikte karın yoğun yağmasının ardından vatandaşlar hafta sonu tatilini de fırsat bilerek kaymanın keyfini yaşıyor" dedi.

Çambaşı'nda tatilini geçirenlerden Özer Yüksel, "Fırsatı değerlendirerek Çambaşı Yaylası'na çıktık. Hafta sonu tatilimizi burada geçiriyoruz. Bütün vatandaşları buraya gelerek kaymanın keyfini yaşamasını tavsiye ediyorum" diye konuştu. 

İnci Akyıldız da Ordu'da kayak sporunun her geçen yıl geliştiğine dikkati çekerek, "Birçok ile kar yağıyor ancak Ordu'da kar kalitesi daha iyi. Kayak için avantaj sağlıyor. Ordu Çambaşı, denize en yakın kayak tesisleri arasında yer alıyor. Biz de hafta sonu tatilini fırsat bilerek buraya geldik. Herkese Çambaşı Yaylası'na çıkarak bu zevki tatmasını tavsiye ediyoruz" ifadesini kullandı. 

Öğrenci Azra Yanbul, kayak sporuyla geçen yıl tanıştığını belirterek, "Bundan sonra bütün sporları bırakıp sadece kayak yapmaya başladım. Her fırsatta Çambaşı Yaylası'na çıkıp kaymanın zevkini yaşıyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.