Ordu

Ünye'de "askıda ekmek" uygulaması

13:50 25 Aralık 2015 1 Yorum Var
Ünye'de "askıda ekmek" uygulaması

Ünye Belediyesi, "askıda ekmek" uygulamasıyla ihtiyaç sahibi ailelerin ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, uygulamanın başlatıldığı bir fırında gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin ilçedeki 10 fırında faaliyete geçtiğini söyledi.

 Ünye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne kayıtlı aileler ile muhtarlar aracılığıyla tespit edilecek ihtiyaç sahibi ailelere ÜNKART verildiğini anlatan Çamyar, ailelerin bu kartla "askıda ekmek" uygulamasının olduğu fırınlardan ekmek ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti.

Fırınlardaki askıdaki ekmek sayısının sistem üzerinde takip edilebileceğini dile getiren Çamyar, şunları kaydetti:

"Hayırsever vatandaşlarımız bir ya da daha fazla ekmeği ihtiyaç sahibi olanlar için alarak 'askıda ekmek' bölümüne bırakacak. Her fırında askıda ekmek miktarını belirten tabela olacak ve ihtiyacı olan vatandaşlarımız askıya bırakılan ekmeklerden alabilecek. Yeni sistemle projenin başladığı 10 fırın birbiriyle bağlantılı olacak. Askıda ekmeğin olmadığı fırınları, askıda ekmek olan fırınlar ile dengelemiş olacağız. Bu sayede ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız elleri boş dönmemiş olacak."

Çamyar, geçerliliği bir yıl olan kartların ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmaya başlandığını belirterek, "ÜNKART sahibi olan ailelere evlerinde yaşayan kişi sayısı kadar kartlarına ekmek tanımlandı. Bu ailelerimiz bu kartla fırına giderek ekmeklerini alabilecekler. Osmanlı döneminden beri devam eden sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini yaşatmış olacağız" dedi.

Yılbaşından sonra uygulamaya 10 fırını daha dahil etmek istediklerini ifade eden Çamyar, uygulamaya 100 adet ekmekle katkıda bulundu. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • mustafa yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Gördüğüm kadarıyla askıda ekmek her zaman e-ekmek var konumuna taşınmış. ihtiyaç sahibi ekmeğini askıda ekmek olmasa da alması ve otomasyon sistemine ise eksi yazılması tam manasıyla Osmanlının askıda ekmeği dijital ekmek haline gelmiş. Emeği geçenlerden Mevlam razı olsun. Teşekkür ederim.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.