Ordu

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:

22:32 25 Aralık 2015
TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:

"Dünyayı yakalamak için artık çok gayret sarf etmemiz gerekmiyor. Çünkü ortak kararlara, uygulamalara ve standartlara ulaştık"

 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, "Dünyayı yakalamak için artık çok gayret sarf etmemiz gerekmiyor. Çünkü ortak kararlara, uygulamalara ve standartlara ulaştık" dedi.

Sanlı, Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasınca bir otelde düzenlenen programda, meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Meslek örgütü olarak uluslararası alanda önemli faaliyetler gösterdiklerini anlatan Sanlı, "Mesleğimiz uluslararası arenada her ülkenin ve her kuruluşun ortak kararlar aldığı, ortak uygulamalar yaptığı bir meslek haline geldi. Mesleğimiz bütün dünyada sorun üreten bir meslektir. Sorunların bir kısmı çözülür ama mutlaka yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Bunun da sebebi uygulamalar, düzenlemelerle ekonomi ve ticari hayatıyla çok yakından ilgili bir meslek grubu olduğumuz için sıkıntılar gelerek biz de toplanıyor. Bunu da meslek mensuplarımız yaşıyor" diye konuştu.

Çok sayıda uluslararası komitede temsilcilerinin yer aldığını belirten Sanlı, şunları kaydetti:

"Uluslararası ilişkilerimiz son derece güzel. Türkiye kendi alanında dünyadan çok geride değildir. Hatta 'bazı konularda ileridedir' diyebiliriz. Dünyayı yakalamak için artık çok gayret sarf etmemiz gerekmiyor. Çünkü ortak kararlara, uygulamalara ve standartlara ulaştık. Hatta bizim mesleğe giriş şartlarımızın içerisinde staj esasına ve yeterlilik sınavlarına göre mesleğimiz elde ediliyor. Staja başlama artık bizde sınav ile yapılıyor. Türkiye'de, bizim mesleğimizde sınavsız hiçbir şey yok. Staj öncesi sınav Dünya Muhasebe Federasyonu'nun üye ülkelerine gösterdiği bir örnek haline geldi. Türkiye, bunu ilk uygulayan ülkedir."

Sanlı, yeni gelişmelere ilişkin meslek mensuplarına konferans, sempozyum gibi toplantılar düzenlediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.