Ordu

Yurtta kış

14:51 31 Aralık 2015
Yurtta kış

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele çalışmaları kapsamında öncelikle 26 hasta ve 24 cenazenin olduğu mahallelerin yollarını açtı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ekiplerin görev başında olduklarını belirtti. Karla mücadele kapsamında çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İlimizde dünden itibaren etkisini sürdüren yağışa bağlı olarak kar kalınlığı bazı yerlerde 30, bazı yerlerde ise yaklaşık 60 santimetreye ulaştı. Yağış öncesi tüm önlemleri alan Belediyemiz, karın başlamasıyla 19 ilçede 86 ekip ile yollara müdahale etti. 400 personelimiz, 318 araç ve iş makinesiyle kapalı mahalle yollarımız için sahada. Kapalı tüm mahalle yollarını bugün açmayı planlıyoruz."

Yılmaz, çalışmalar kapsamında öncelikle 26 hasta ve 24 cenaze bulunan mahallelerin yollarını açtıklarını ifade ederek "444 1 052 numaralı çağrı merkezimiz ve ekiplerimiz, 24 saat vatandaşlarımıza hizmet için görev başında" değerlendirmesini yaptı.

Başkan Yılmaz, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde ise kaldırımlarda kar küreme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

- Boztepe'de kar keyfi

Kent merkezinden 530 metre yükseklikteki seyir terası Boztepe de beyaz örtüyle kaplandı. Merkeze bağlı Nizamettin Mahallesi'ndeki şehrin en önemli gezi alanlarından Boztepe'ye teleferikle çıkan vatandaşlar, deniz manzarası eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Vatandaşlar, adeta kartpostallık görüntü eşliğinde fotoğraf çektirdi.

Kartopu oynayan çocukların ise zaman zaman poşet kullanarak kaydıkları gözlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.