Ordu

Orduspor potada ilk yarıda umduğunu bulamadı

16:59 04 Ocak 2016
Orduspor potada ilk yarıda umduğunu bulamadı

 Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ilk yarısını 3 galibiyet ve 10 mağlubiyetle 13. sırada tamamlayan Orduspor, ligin ilk yarısında umduğunu bulamadı.

Kulüp başkanı Yaşar Pamuk, Durugöl Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, sezon başında takımın geç kurulduğunu ancak buna rağmen sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Gerek Avrupa Kupası yorgunluğu gerekse rakiplerimizin bizden daha iyi kadroya sahip olması nediyle üst üste başarısız sonuçlar aldık" dedi.

Ligin ilk yarısında 3 galibiyet ve 10 mağlubiyet aldıklarını kaydeden Pamuk, "Topladığımız 16 puanla 13. sıraya kadar geriledik. Açıkçası ligin ilk yarısını hedefimizin uzağında bitirdik. Hedefimiz orta sıralarda yer almaktı ancak umduğumuz olmadı" ifadesini kullandı.

Pamuk, kulübün maddi sorunlarına değinerek, şunları kaydetti:

"Orduspor'un yaşadığı maddi sorunlar ortada. Maalesef daha ilk yarı bitmeden 3 önemli oyuncumuz ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu oyuncuları rakiplerimize kaptırdık. Ligde son maçları çok kısıtlı kadro ile oynamak zorunda kaldık. Bu durum ister istemez sonuçlara olumsuz yansıdı. Giden 3 oyuncunun yerine 2 oyuncu transfer ettik. İkinci yarı öncesi bir yabancı oyuncu daha transfer ederek, bu oyuncuların yerini doldurmak istiyoruz. Hedefimiz ligin ikinci yarısında galibiyet serisi yakalayıp, bir an önce kendimizi üst sıralara atmak."

Pamuk, Orduspor olarak ligde kalmak için çaba harcayacaklarını, bu anlamda oyuncularına ve teknik heyetine güvendiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.