Ordu

Sur'daki terör operasyonu

05:25 05 Ocak 2016
Sur'daki terör operasyonu

 Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki babaevi yasa büründü. 

Akkuş ilçesinin Salman Mahallesi'ndeki bir evde yaşayan Özdemir'in ailesine acı haberin verilmesi için yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolun açılmasına çalışıldı. Ordu büyükşehir ve Akkuş belediye ekipleri, 8 kilometrelik yolu 4 saatlik çalışma sonunda açabildi.

Yolun açılmasıyla Kaymakam Hüseyin Atila, Garnizon Komutanı Barış Lafçı ile Belediye Başkanı İsa Demirci, şehidin yakınlarına acı haberi verdi. Şehidin annesi Esme (60) ve kardeşi Erol Özdemir (23) büyük üzüntü yaşadı. 

İki yıldır görev yapan şehit Özdemir'in, 20 gün önce izne geldiği, önceki gün de görev yerine döndüğü öğrenildi. Şehit Özdemir'in 1,5 yıl önce evlendiği eşi Leyla Özdemir'in 5 aylık hamile olduğu, erkek bebek beklediği bildirildi.

Anne Esme Özdemir, şehit Nuh Özdemir'in çorabını elinde tutarak, "Yavrum çoraplarını bana bıraktı. Onlar benim içimi yaktı, Allah da onların anasını, babasını yaksın. Çok değerli bir çocuktu. Çocuğum hiç kimsenin kalbini kırmıyordu. 'Hep izin alıyorlar yavrum, sen de al' dedim. Gittiği sabah kucakladım. 'Anam, ben helal paramı alacağım' dedi. Bir hafta ertelemesini istedim, kalmadı ve gitti. Yavrum gitti... 4 oğlum vardı, 3 oğlum kaldı" dedi.

Bu acıları başkalarının yaşamamasını dileyen anne Özdemir, "Vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü.

- "Çocuğu ona 'baba' diyemeden gitti"

 Şehidin 5 kardeşinden biri olan Erol Özdemir (23) ise ağabeyi ile en son izine geldiğinde yüz yüze görüştüğünü belirterek, "Diyarbakır'a cumartesi günü gitti. Pazar günü akşam da operasyona gitti. Pazartesi günü ise acı haberini aldık. Mekanı cennet olsun. Vatanımız sağolsun. Operasyona çıkmadan önce mesajlaşmıştık. İyiydi. Havanın nasıl olduğunu sordum. Kar yağışı olduğunu söyledi. Dikkat etmesini söyledim. 'Tamam' dedi ama..." diye konuştu.

Ağabeyinin eşinin 5 aylık hamile olduğunu dile getiren Özdemir, "Erkek çocuğu olacaktı. Onun için de çok sevinmişti ama çocuğu ona 'baba' diyemeden gitti" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.