Ordu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

18:41 05 Ocak 2016
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

"Afet durumunda 5 bin kişiye yemek hizmeti sunulabilecek kapasiteye sahip tır, önümüzdeki ay Ordu'da olacak"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, afet durumunda 5 bin kişiye yemek hizmeti sunulabilecek kapasiteye sahip tırın, gelecek ay Ordu'da olacağını söyledi.

Yılmaz, Büyükşehir Belediyesince temin edilen arama kurtarma ekipmanlarından oluşan malzemelerin, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Sağlık Arama Kurtarma Ekibine (SAKE) teslimi dolayısıyla gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Karadeniz'de hemen hemen her yıl afet yaşandığına dikkati çekti.

Ordu'nun, bölgede yaşanabilecek afet durumunda üs olarak hizmet vermesi için Türkiye Belediyeler Birliğine talepte bulunduklarını ifade eden Yılmaz, "Birlikten, yaklaşık 1 milyon lira maliyetli, tam donanımlı 5 bin kişinin günlük ihtiyacını karşılayacak yeme içme sistemini barındıran tır talep ettik. Belediyeler Birliği, aynı tırdan daha önce Şanlıurfa ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne de gönderdi. Tam donanımlı tırın üçüncüsünü, önümüzdeki ay Ordu'ya alıyoruz" dedi.

Yılmaz, işleviyle örnek teşkil edecek aracın Karadeniz Bölgesi'ndeki en donanımlı araç olacağını vurgulayarak, "Ordu, afet konusunda bölgede bir üs olacak. SAKE ile lojistik desteğimizi ve araç gereçlerimizi kolektif olarak kullanacağız" diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliğinden ayrıca yeni bir itfaiye aracı aldıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Birlik encümeninde, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş'ın yardımcısı olarak, başkan vekili sıfatıyla Ordu'yu temsil ediyorum. Bu mahiyette de 7'ye yakın aracı ilimize kazandırmış olduk. İnşallah Allah bizlere bu malzemeleri ve sistemi kullanmayı nasip etmez çünkü bunları kullanmak demek bir afet demektir. İtfaiye teşkilatımızı, SAKE çalışanlarını kutluyorum."

 İtfaiye Dairesi Başkanlığı önünde düzenlenen törene, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, SAKE Başkanı Celal Tomakin ve diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.