Ordu

Binlerce arıcının yüzü destekle güldü

13:08 13 Ocak 2016
Binlerce arıcının yüzü destekle güldü

Türkiye genelinde kovan başı yapılan destekleme ödemesi kapsamında 43 bin 538 arıcının hesaplarına 62 milyon lira yatırıldı.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Bahri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Ocak Pazartesi günden itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, birliklere üye arıcılara destek amacıyla bu yıl yaklaşık 62 milyon lira ödeme yapıldığını söyledi.

Pazartesi günden itibaren birliklerin hesaplarına paraların yatırıldığını belirten Yılmaz, "Birliklerimiz de Ziraat Bankası aracılığıyla yatırılan paraları arıcıların hesaplarına aktarmaya başladı. Bu yıl destekleme ödemesi beklediğimizden de erken yapıldı. Destekleme parasını alan üyelerimizin yüzü gülüyor" dedi.

Yılmaz, ilk defa 2003 yılında başlanan destekleme projesinin daha sonra çeşitli başlıklar altında devam ettiği ve en son 2008 yılından sonra kovan başı şeklinde arıcıların desteklendiğine işaret ederek, bu yıl desteklenen arıcı sayısının 43 bin 538 olduğunu vurguladı.

Toplamda destekleme yapılan kovan sayısının 6 milyonun üzerinde olduğunu kaydeden Yılmaz, "Her yıl arıcılarımızın yanında olan Bakanlığımıza ve hükümetimize çok teşekkür ederim. Arıcılarımız aldıkları bu parayla kış bakımlarını daha rahat yapabilecek. Önümüz ilkbahar, dolayısıyla ilkbahar bakımları olacak. Arıcılarımız arılarının daha fazla beslenmesi için şeker alacak. Kırılan ve bozulan kovanlarını değiştirecek. Bunun için arıcılara yatan bu para ilaç gibi geldi" ifadesini kullandı.

Yılmaz, arıcıların hesaplarına geçen yıl destekleme olarak yaklaşık 58 milyon lira yatırıldığını, bu yıl yatan destekleme parasının 2 milyon lira arttığını belirterek, 2016 yılında da ödemelerin daha fazla olması için görüşmelerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

- Arıcılar desteklemeden memnun

Öte yandan destekleme ödemesinden yararlanan arıcılar paranın yatırılmasının memnuniyetini yaşıyor.

Arıcı Ahmet Aydın, bu yıl destekleme ödemesinin geçen yıllara oranla erken yatırıldığına işaret ederek, "Bu yıl yaklaşık 6 bin lira destek parası aldım. Bu parayla önce kendi ihtiyaçlarımı karşılayacağım. Ardından arıların hem kışlık hem de ilkbahar bakımlarını yapacağım" dedi.

Yılmaz Şanlı da destek parasının önce üye olduğu birliğe, oradan dan Ziraat Bankası aracılığı ile hesabına yatırıldığını ifade ederek, "Yaklaşık 4 bin lira para aldım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.