Ordu

Dünya Gümrük Günü

16:20 26 Ocak 2016
Dünya Gümrük Günü

"Hem kara sınırı hem de deniz sınırı var. Buralarda eğer sıkı bir kontrol sağlayamazsak ülkemizin ekonomisi iflasa sürüklenir. Dış ülkelerden kontrolü yapılmamış, hiçbir kaydı olmayan kaçak mal ve hizmet girişleri ülkemizin ekonomisine büyük darbe vuruyor. Gümrükler sayesinde başta tarım ürünleri olmak üzere tüm sektörler ve ürünler korunmuş oluyor. Bunun neticesinde sanayimiz de gelişme trendi yakalanmış oluyor. Bu nedenle gümrük mevzuatı, gümrük görevlileri, ülke ekonomisi ve ülkenin bağımsızlığı açısından son derece önemli bir yer tutuyor."

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gümrükler sayesinde başta tarım ürünleri olmak üzere tüm sektörlerin ve ürünlerin korunduğunu belirterek, "Bunun neticesinde sanayimizde gelişme trendi yakalanmış oluyor" dedi.

Balkanlıoğlu, Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Ordu Gümrük Müdür Vekili Ahmet Kartal ile müdürlük çalışanlarını makamında ağırladı.

Türkiye'nin çok uzun hudut kapılarının olduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Balkanlıoğlu, valiler olarak aynı zamanda gümrük muhafazanın da başı sayıldıklarını ifade ederek, "Burada çok şükür sizler varsınız ve görevinizin başındasınız. Bu kutsal görevi layıkıyla yerine getiren, görevinin bilincinde insanlar olunca da bizlere iş düşmüyor. Ben, tüm gümrük çalışanlarının Gümrük Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Ordu Gümrük Müdür Vekili Kartal ise her yıl 26 Ocak'ın, 171 ülkede aynı anda "Dünya Gümrük Günü" olarak kutlandığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.