Ordu

52. Kütüphane Haftası

16:04 30 Mart 2016
52. Kütüphane Haftası

Ünye Halk Kütüphanesi, Ünye Belediyesinin desteğiyle "Kitabını al da gel" sloganıyla Cumhuriyet Meydanı'nda okuma etkinliği düzenledi.

"52. Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte açıklama yapan Ünye Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu, okuma etkinliğiyle Ünye'nin ve Ordu'nun okuduğunu Türkiye'ye göstermek istediklerini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri okuma etkinliğine katılımı her geçen yıl artırmak istediklerini ifade eden Kocaoğlu, "Yapılan tüm çalışmalarda öğrencilerimizi ve halkımızı yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise son yıllarda dijitalleşen çağa karşı kitap ve gazetelerin direndiğini ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:

Çamyar, şunları kaydetti:

"Kitap ve gazeteden aldığımız hazzı ve zevki, hiçbir internet veya cep telefonu sayfasından alamıyoruz. Ülkemizdeki okuma seviyesi Japonya ve diğer dünya ülkesinden düşük bir seviyede. Bunu biraz daha yukarıya çıkarabilmek adına başta kütüphane ve okul müdürümüz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun bir gayret ve çabanın içerisindeler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.