Ordu

Oranlı, "Gazetecilik" adlı kitap çıkardı

16:46 05 Nisan 2016
Oranlı, "Gazetecilik" adlı kitap çıkardı

Ordu Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Çetin Oranlı, "Gazetecilik" isimli kitap yayımladı.

Yaklaşık 20 yıl aktif gazetecilik yapan Oranlı, özellikle gazeteci adayı gençlere yönelik tecrübelerini kaleme aldı.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunu Oranlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise öğrenimini gördüğü yıllarda yerel bir gazetede mesleğe adım attığını söyledi.

Oranlı, basın camiasında muhabirlik ve yazı işleri müdürlüğü görevlerinde yer aldığını belirterek, "Zor dönemlerde gazetecilik yaptım ve gazeteciliğin fikir işçiliğinin her safhasında görev aldım. Bu birikimleri içeren kitabın, genç gazetecilere, iletişim fakültesi öğrencilerine, sahada çalışan gazetecilere ve mesleğe ilgi duyan okur yazar kesimine faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kitapta, gazeteciliğin teorik ve pratik boyutunu anlattığını ifade eden Oranlı, şunları kaydetti:

"Örnek olaylarla da pratik boyut tamamlanıyor. Kitap içerisinde 10 ayrı bölüm var. Haber, muhabir, muhabirin vasıfları, habercilikte etik yasal sınırlar, editör ve vasıfları gibi unsurlar var. Ayrıca röportajlardan kesit olarak farklı formatlarda örnekler var. Gazetecilik üzerine düşüncelere de yer verdim. Kitabın en önemli özelliği özgün olması. Aynı zamanda yaşanmış olaylara dayanması ve fotoğrafların özgün olması önemli. Bu nedenle faydalı bir kaynak olacağını düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.