Ordu

Almanlar Ordu'ya hayran kaldı

20:56 05 Nisan 2016
Almanlar Ordu'ya hayran kaldı

Ordu'ya, "Kardeş Şehir" projesi kapsamında gelen Almanya’nın Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberindeki heyet, kentin turistik mekanlarını gezdi.

Altınordu Belediyesi'nin ev sahipliğinde kentte incelemelerde bulunan heyet, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı da makamında ziyaret etti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, heyetin ziyaretlerine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşlik projesinin iki ülke arasındaki bağları daha da kuvvetlendireceğini belirtti.

Tekintaş, "Kardeş Şehir projesi kapsamında ilimize ve ilçemize gelen Almanya heyet, ilimizin önemli tarihi, turistik ve kültürel alanlarını gezme fırsatı buldu. Ordu’nun ve Altınordu’nun tarihi, kültürel ve turistik yerlerinin dışında doğasını çok beğendiler. Gerek bizim, gerek Ordu Büyükşehir Belediyemizin, gerekse de Ordu Valiliğimizin gösterdiği ilgi ve alakadan çok memnun oldular. Türk misafirperverliğini en iyi şekilde kendilerine yansıttık." diye konuştu.

Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche, şehirlerinde 7 bine yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ifade ederek, Almanya’da gerçekleştirdiği cami ve dernek ziyaretlerinde Türkler'den gördüğü ilginin fazlasını Ordu’da gördüğünü kaydetti.

Ordu’ya ve Altınordu’ya hayran kaldıklarını söyleyen Tesche, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle bizleri en iyi şekilde ağırlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ziyaret programı süresince bizlere gösterdikleri yakın ilgiden çok memnun olduk. Ordu ve Altınordu ilçesinin önemli tarihi ve turistik yerlerini gezme şansımız oldu. Ordu ve Altınordu ilçesi, çok modern bir şehir. Avrupa’da bir çok şehirden daha güzel. Altınordu Belediyesi ile kardeşlik bağı kurduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. İnanıyorum ki bundan sonra da bu bağ kuvvetlenerek devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.