Ordu

Arıcılar dolandırıcılar konusunda uyarıldı

14:36 19 Nisan 2016
Arıcılar dolandırıcılar konusunda uyarıldı

Dolandırıcıların, Ordu'daki arıcıları telefonla arayarak, adlarına hazırlanmış projenin kabul edildiğini ve bu nedenle dosya masrafı ödemeleri gerektiğini belirterek kandırmaya çalıştığı bildirildi.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde birçok üyelerinin dolandırıcılar tarafından aranarak dolandırılmaya çalışıldığını belirtti.

Arıcıları arayan dolandırıcıların, adlarına KOSGEB'den 20 bin lira değerinde proje çıktığını söyleyerek dosya parası ya da müracaat parası adı altında para talep ettiklerini anlatan Aydın, "Arıcılarımız 'benim böyle müracaatım yok' şeklinde cevap verdiğinde ise 'sizin adınıza birlik müracaat etmiş' diyorlar. Arıcılarımız da bu sözlere inanarak kendilerine verilen hesaplara para yatırıyor" dedi.

Aydın, bazı üyelerinin dolandırıcıların tuzağına düşerek söz konusu kişilerin hesaplarına 200 ile bin lira arasında paralar yatırdığını ifade ederek, "Üyelerimizi uyarıyorum, kesinlikle bu vaatlere itibar etmesinler. Kimse kendi adına böyle bir müracaat etmeden para falan alamaz. Bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Maalesef dolandırıcıların yeni hedefinde arıcılarımız var. Arıcılarımız kendilerine kurulan tuzaklara aldanmasın." diye konuştu.

Başka yöntemler deneyen dolandırıcılar da olduğunu dile getiren Aydın, "Bazı dolandırıcılar yine arıcılarımızı arayarak piyasa değerinin çok altında arı malzemesi göndereceklerini vadedip üreticilerimizden para talep etmektedir. Arıcılarımız bu oyuna da düşmesin." ifadesini kullandı.

Aydın, daha önce arıcıların yaylalarda sahte çek ve senet karşılığında dolandırıldığını anımsatarak, "Şimdi de bu şekilde dolandırmaya çalışıyorlar. Dolandırıcılar bir türlü arıcılarımızın yakasını bırakmıyor. Arıcılar olarak yapmamız gereken tek şey bu vaatlere inanmamak ve başlarına böyle bir şey gelmesi durumunda adli makamlara şikayetçi olmak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.