Ordu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

17:37 22 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çanak, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurulduğu 23 Nisan gününün, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını belirtti.

TBMM'nin, istiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğduğuna vurgu yapan Çanak, bu birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşıldığını, işgal altındaki toprakların yeniden özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuğunu ifade etti.

Meclisin, bilhassa çocuklar adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdüreceğine vurgu yapan Çanak, "İşte bu nedenle 23 Nisan'ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanması da son derece manidardır. Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Bu vesileyle ülkemizin ve dünyamızın geleceğinin, çocuklarımızın gözleri gibi parlak ve ışıltılı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır" dedi.

Milletvekili Gündoğdu ise 23 Nisan'ın, Türkiye'nin zorlu bir mücadele verdiği dönemde tüm dünya çocuklarına armağan edildiğine dikkati çekti.

Suriye'de, Filistin'de, Somali'de, Arakan'da, Afrika'da, Myanmar'da baskı ve sefalet içinde büyümeye mahkum bırakılan çocukların, diğer çocuklardan hiçbir farkının olmadığını vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Devlet baskısıyla ve savaşın gölgesinde yetişen bu yavrularımız üzerinden toplumlar dizayn edilmeye çalışıyor. Ecdadımız milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu gün olan 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmiş ve bu noktadaki hassasiyetini ortaya koymuştur. Bizler de bugünde çocuklarımız için birlik olup, daha iyi bir dünya ve güçlü yarınlar için el ele vermeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türk Milleti'nin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram, inşallah nice seneler daha dört bir yanda kutlanacaktır."

Gündoğdu, 23 Nisan tarihinin, Kosova'da "Türk Günü" olarak kutlandığını anımsatarak, Kosova'da kutlanan bugünün, tek millet iki devlet olunduğunun en büyük nişanesi olduğuna dikkati çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da 23 Nisan 1920 tarihinin, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gün olarak tarihe altın harflerle yazıldığına işaret etti.

Geleceğin teminatı olan çocuklara armağan edilen 23 Nisan'ın, dünyanın tek çocuk bayramı olduğuna vurgu yapan Yılmaz, "Bu da milletimizin geleceğine verdiği önemi gözler önüne sermektedir. Bugünün Türkiye'sinde çocuk olanlar, yarın ülkemizi yönetenler olacak ve bu cennet vatanımızı muasır medeniyet seviyesine ulaştıracaktır. Son yıllarda dünyada söz sahibi bir ülke haline gelen Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileriye götürecek çocuklarımızın bu mutlu ve milletimizin de gurur günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.