Ordu

Dereden 63 kamyon atık malzeme çıkarıldı

14:28 09 Mayıs 2016
Dereden 63 kamyon atık malzeme çıkarıldı

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Hamam Deresi'nde yapılan temizlik çalışmasında 63 kamyon atık malzeme çıkarıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Hamam Deresi’nde sürdürülen çalışmalarda sona gelindiği kaydedildi.

Kapalı baks şeklinde 1986'da inşa edilen Hamam Deresi'nin, Boztepe’nin eteklerinden akarak Ordu-Samsun karayolu altından denize ulaştığı belirtilen açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda dere baksının güzergahında olan ve yaşam alanı olarak şehrin en yoğun olduğu Düz Mahalle çevresinde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Çalışmaların ardından dereden toplam 63 kamyon hafriyat ve atık malzeme çıkarıldı." denildi.

Atık malzemelere ilişkin bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1,5 metre yüksekliğinde ve 2,5 metre genişliğinde, 80 santimetrelik kısmı tamamen dolmuş durumda olan dere yatağında zor şartlar altında çalışan ekipler, atık malzemeyi temizleyerek suyun akışını normal hale getirdi. Çalışmalarda ızgara, büyük ağaç kütükleri ve araç lastikleri gibi birçok atık malzeme çıkarılırken, özellikle evsel ve sanayi atıkların yoğun şekilde bulunması dikkat çekti. 1,5 ay süren çalışmaların ardından Hamam Deresi’nin yaklaşık 315 metrelik bölümü tamamen temizlendi."

Açıklamada, özellikle yoğun yağışlar ve su baskınları sonucunda biriken çakıl, kum ve balçık gibi atıkların tamamen temizlenmesi ile derenin düzenli ve sağlıklı çalışır hale getirildiği ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.