Ordu

Ünye Müftüsü Başsan:

16:47 25 Mayıs 2016
Ünye Müftüsü Başsan:

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2016 yılı fıtır sadakasının, 15 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Başsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fıtır sadakasının, halk arasında fitre olarak bilindiğini belirtti.

Fıtır sadakası miktarının, hadisi şerifler, ülkenin mevcut sosyal ve ekonomik hayat şartları ile bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne bulundurularak belirlendiğini vurgulayan Başsan, fıtır sadakasının, temel ihtiyaçların dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velayetleri altındaki kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadet olduğunu aktardı.

Fıtırda, üst sınır olmadığına işaret eden Başsan, "Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2016 yılı fıtır sadakası, 15 lira olarak belirlendi. Fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınır bulunmamaktadır. Bu konuda ideal olan, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesidir. Söz konusu meblağ, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebilmektedir." dedi.

Başsan, fitrenin, fakirler, düşkünler, zekat toplayan memurlar, kalpleri İslama ısındırılacak olanlar ile köleler, borçlular, Allah yolunda cihad edenler ve yolda kalmış yolculara verilebileceğine dikkati çeken Başsan, "Ana babaya, dedeye, büyük anneye, evlada, toruna, hanıma fitre verilmez. Fakir olmak şartı ile geline, damada, kayın valideye, kayın pedere, kayın biradere, üvey çocuğa, hala, amca, dayı, teyze gibi akrabaya fitre verilebilir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.