Ordu

Fındık bahçelerine bakım yapılması

15:37 04 Haziran 2016
Fındık bahçelerine bakım yapılması

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, fındık üreticilerinin bahçelerine ilgisiz kalmamaları ve bakım yapmaları gerektiğini söyledi.

Oda başkanı Kibar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çoğu fındık üreticisinin bahçesine karşı ilgisiz kaldığını ve bu durumun rekolte ve ürünün kalitesini olumsuz etkilediğini belirtti.

Bakım yapılmayan bahçelerde fındık kalitesinin istenilen seviyede olmadığına dikkati çeken Kibar, "Fındık üreticilerimiz bahçelerine gerekli özen ve hassasiyeti göstersin. Toprak tahliline göre gübresini zamanında atsın. Şu anda fındık olgunlaşma sürecinde. Bahçelerdeki yabancı otlar temizlenmeli ki fındık ihtiyacı olan besini topraktan alabilsin." dedi.

Fındık üreticilerinin bahçe bakımı yapmamasının nedenleri arasında Alan Bazlı Destek Ödemelerinin de yer aldığını anlatan Kibar, "Bu zamana kadar nisan ayında verilen Alan Bazlı Destek Ödemelerinin bu yıl Haziran ayında yapılacağı belirtildi. Bu yüzden üreticinin bakım yapmaya parası da, istediği de yok. 15-20 dönüm bahçesi olan bir üretici ciddi miktarlarda destek ödemesi alıyor ve o zaman bahçesine bakım yapmaktan kaçınmıyor. Ayrıca fındık fiyatlarındaki istikrarsızlıkta üreticiyi bahçesine bakım yapmaktan alıkoyuyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.