Ordu

Ünye'de ramazan etkinlikleri başladı

14:07 06 Haziran 2016
Ünye'de ramazan etkinlikleri başladı

Ünye Belediyesince bu yıl 5'incisi düzenlenen "Geleneksel Ramazan Etkinlikleri" başladı.

Yunus Emre Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, sünnet şöleni yapıldı. Belediye tarafından sünnet ettirilen 50 çocuk aileleriyle eğlendi.

Daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesinin mehteran takımı eşliğinde Topyanı mevkisinde başlayan kortej yürüyüşü Cumuhriyet Meydanında sona erdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının Ünyeli vatandaşlar başta olmak üzere tüm İslam alemine hayırlar getirmesi diledi.

Ramazanın şükrü, nimetlerin kıymetini, paylaşmayı, varlık ve yokluğun anlamını idrak etmeyi öğrettiğini belirten Çamyar, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında açın halinden anlamak, yetimin başını okşamak, ağlayanın göz yaşını silmek, Mekkeli muhacirlerle evini, aşını, ekmeğini paylaşan ensarın kardeşlik ahlakını çevremize göstermemiz gerekir. Kuran-ı Kerim’in dünya semasında parladığı ay olan ramazan-ı şerif için Peygamberimiz bu ayda içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Bu aya bizleri kavuşturduğu için öncelikle Mevlaya şükrediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.