Ordu

Ordu-Giresun Havalimanı'na yeni seferler

11:53 07 Haziran 2016
Ordu-Giresun Havalimanı'na yeni seferler

Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na yeni seferler konuldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz dönemiyle havalimanında yoğunluk yaşandığını belirterek, vatandaşların mağdur olmaması için havayolu şirketleri tarafından yeni seferler eklendiğini bildirdi.

Ankara seferlerinin karşılıklı ikiye çıkarıldığını ifade eden Yılmaz, "Gündüz vakti yapılacak bu seferle ilgili talepler vardı. Böylelikle bu talep karşılanmış oldu." dedi.

Yılmaz, her gün kentten karşılıklı yapılan İstanbul ve İzmir seferlerinin de aralıksız sürdüğüne dikkati çekerek, "Ordu-Giresun Havalimanı'na yeni seferin eklenmesiyle günlük karşılıklı yapılan uçuş sayısı 22'ye çıktı. Birinci yılını yeni dolduran havalimanında yolcu yoğunluğunun hayli fazla olması sevindirici çünkü açılmadan önce 'havalimanı çalışır mı, çalışmaz mı' tartışmaları vardı. Rakamlar bu tartışmaların ne kadar yersiz ve gereksiz olduğunu göstermiş oldu." diye konuştu.

Havalimanını mayıs ayında 60 bin yolcunun kullandığını dile getiren Yılmaz, "Bu rakamın haziran, temmuz ve ağustos aylarında daha da artmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yılmaz, ilerleyen süreçte yurt dışı seferlerinin de başlayacağını, ilk etapta Suudi Arabistan, Almanya ve Avusturya uçuşlarının devreye sokulacağını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.