Ordu

Denizdeki havalimanına yeni sistem

14:04 30 Haziran 2016
Denizdeki havalimanına yeni sistem

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu-Giresun Havalimanı’nda olumsuz hava koşullarında sefer iptallerinin önüne geçilmesi için yeni bir sistem kurulacağını bildirdi.

Çanak, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı’na, iniş sistemlerinde en son teknoloji kabul edilen DVOR-DME sisteminin kurulması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce ihale açıldığını belirtti.

Ordu-Giresun Havalimanı’nda tahminlerin üzerine yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Çanak, "Açıldığı ilk yılında 500 bine yakın yolcu havalimanımızı kullandı. İlk yılında yurt içerisinde 5 ayrı noktaya uçuş sağlandı. Yurt dışı uçuşları için Daimi Hudut Kapısı ilan edildi. Bölgenin geleceği için çok önemli olan bu projenin tüm eksikliklerinin tamamlanması için yakından ilgileniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Havalimanında özellikle olumsuz hava koşullarının olduğu dönemlerde sefer iptalleri yaşandığını anımsatan Çanak, şunları kaydetti:

"Konuyu bakanlık nezdinde sürekli takip ettik. Olumsuz hava şartlarında inişi kolaylaştıracak birden fazla teknik sistem bulunuyor. Ordu-Giresun Havalimanı’nda ILS sistemi mevcuttu ancak bu cihaz da olumsuz hava şartlarında yetersiz kalıyordu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, havalimanının bulunduğu coğrafik alanı da dikkate alarak DVOR-DME sisteminin kurulmasını kararlaştırdı. Cihazın yerleştirileceği alan için teknik çalışma yapıldı. Olumlu sinyaller alınması üzerine ihale açılmasına karar verildi. 12 Temmuz günü ihale gerçekleşecek."

İhale sonrası cihazın montajı ve faaliyete geçmesi için 300 günlük süre bulunduğunu bildiren Çanak, "DVOR-DME sisteminin faaliyete başlamasıyla birlikte Ordu-Giresun Havalimanı’nda olumsuz havalarda da iniş ve kalkışlar daha rahat yapılabilecek." vurgusu yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.