Ordu

Ordu turizmde marka olmayı hedefliyor

17:57 12 Temmuz 2016
Ordu turizmde marka olmayı hedefliyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'yu turizmde marka yapmak amacıyla tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini, bunun faydalarını bundan sonraki yıllarda göreceklerini bildirdi.

Vali Balkanlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'nun tanıtımı için çalıştıklarını belirtti.

Tanıtımlar kapsamında, haber kanalı Al Jazeera'den gazetecileri ağırladıklarını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, bu muhabirlerin bir hafta boyunca kentin çeşitli bölgelerinde çekim yapacağını dile getirdi.

Vali Balkanlıoğlu, turistik mekanlar, kültürel değerler ve eşsiz güzellikteki yaylalarında gerçekleştirilecek çekimler ile Ordu'nun tüm yönleriyle Al Jazeera kanalında ekranlara taşınacağını vurgulayarak, tanıtımlar sayesinde Ordu'nun turizm potansiyelinin artacağına işaret etti.

Daha önce başlattıkları 1 milyon turist hedefini tutturmak için çok yönlü çalıştıklarına dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Hedefimiz ve gayemiz Ordu'da sürdürülebilir turizm yapmak. Bunun öncülüğünü de biz yapıyoruz. Ayrıca Türkiye'nin en güvenli illerinin başında Ordu gelir. Ordu halkı da son derece misafirperver ve cana yakındır, yardımseverdir. Buraya insanlar geldiği zaman tarımı yapılmayan birçok otun yemeğe dönüştürüldüğünü görecek. Gurme turizmi açısından da son derece önemli. Hiçbir gübre ve kimyevi madde bulaşmamış, tertemiz otları mahallinden toplayarak nefis yemeklere dönüştürürler. Burada 365 gün taze, günlük balık yemek mümkün. Ayrıca gelen yerli ve yabancı turistlere bozulmamış havayı, kültürü vadediyoruz."

Vali Balkanlıoğlu, Ordu'ya gelen turist sayısının her geçen gün arttığını vurgulayarak, "Otel mevcudu gittikçe artıyor. Özellikle Ordu'yu ve güzelliklerini tanıttıktan sonra turizm hareketinde belirgin bir yükseliş trendi var." dedi.

- "Temmuz ayının 19'unda Riyad'dan direkt uçuş yapılacak"

Bu ayın 19'unda kente Riyad'dan direkt uçuş yapılacağını bildiren Vali Balkanlıoğlu, "Bu tanıtım işine girdiğimizde bizim elimizi güçlendiren, bize avantaj sağlayan, devletimizin çok güzel jesti ve imkanı oldu. Denize dolgu havalimanı Ordu'ya yapıldı. İnsanları bu cennete davet ediyoruz. Şelaleler, ırmaklar, derin vadiler ve Alp Dağlarından çok daha güzelini burada göreceksiniz, iddia ediyorum." diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, Ordu'yu turizmde marka yapmak istediklerini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Göreve başladığım ilk zaman Ordu'nun güzelliklerinin yeterince tanıtılmamış olduğunun farkına vardık. İnanın bu güzellikleri kendi vatandaşlarımız bile pek bilmiyor. Ordu'da bu kadar güzellik varken insanlar neden Ordu'ya gelmezler? Bilmedikleri ve tanımadıkları için. Bu noktadan hareketle Ordu'yu turizmde marka yapmak amacıyla tanıtım faaliyetlerimize ağırlık verdik. Ordu'yu tanıtıcı belgesel programlar çektirdik. Bizim hedefimiz Körfez ülkeleri çünkü bu ülkelerden yaylaları görmek, yaz ortamında kış serinliğini tatmak, sis görmek, yağmur görmek isteyen insanlar var ve bunlar son olarak bizim bölgemizi de keşfettiler. Dışarıdan davet ettiğimiz gazeteci arkadaşlarımız buraya geldiklerinde ‘Ordu bir cennet’ ifadesini kullandılar. Bu da bizleri mutlu ediyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.