Ordu

Cıngırt kalesindeki kazıya bakanlık izin vermedi

16:08 09 Ağustos 2016
Cıngırt kalesindeki kazıya bakanlık izin vermedi

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Fatsa ilçesindeki Cıngırt Kalesinde yapılacak olan arkeolojik kazıya Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından izin verilmediğini belirtti.

Toparlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cıngırt Kalesi’ndeki kazı çalışmalarına, bakanlığın kazı güvenliğinin olmamasını gerekçe göstererek izin vermediğini söyledi.

Kazı çalışmalarına definecilerin zarar verdiğini aktaran Toparlak, "Cıngırt Kalesi’nde yapmayı planladığımız kazı çalışmalarına bakanlığımız izin vermedi. Bakanlık, Cıngırt Kalesi’nde güvenliliğin olmaması ve çevresinin kapalı olmamasının yapılacak olan kazı çalışmalarına zarar vereceğine kanaat getirdi. Çünkü kazı yaptığımız alanlar defineciler tarafından talan ediliyor. Bu da yapılan tüm çalışmaların boşa gitmesine neden oluyor." dedi.

Cıngırt Kalesi'nde kazı yapılması için Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine ödenek ayırdığını hatırlatan Toparlak, "Cıngırt Kalesi’nde yapmayı planladığımız kazı çalışmaları için Ordu Büyükşehir Belediyesi ödenek ayırmıştı. Cıngırt Kalesi’nin çevresi dışarıdan gelebilecek her türlü müdahaleye açık. Eğer kazı yapılacak alan korunaklı hale getirilirse bakanlık kazı çalışmalarına izin verebilir. Şu anda bizim bunu sağlamak için bütçemiz yok. Bu konuda yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyaç var." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.