Ordu

FETÖ'nün darbe girişimi

16:33 14 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Artık bunların 'karıncayı bile incitmeyen iyilik hareketi' olmadığını, ihanet hareketi olduğunu, milletimizin üzerine gözü dönmüş bir şekilde bomba yağdırdığını ve helikopterlerle vatandaşlarımızı taradığını tüm dünya gördü" dedi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin hain bir kalkışma olduğunu belirterek FETÖ’yle bağı bulunan kişilerin mutlaka yargı önünde hesap vereceğini söyledi.

Paralel ihanet çetesine mensup kişiler hakkında gerekli incelemenin titizlikle yürütüldüğünü ve sapla samanın ayırt edilmeye çalışıldığını belirten Gündoğdu, suçu olmayan kişilerin müsterih olmasını istedi.

Gündoğdu, bazı internet sitelerinde memur alımı yapılacağına ilişkin haberlerin dolaştığını da ifade ederek, hükümetten ve ilgili bakanlıktan açıklama yapılmadan bu haberlere itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Paralel yapıyla ilgili vahametin ne kadar büyük olduğunu, 79 milyonun, 15 Temmuz gecesi yaşayarak gördüğünü ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Artık bunların 'karıncayı bile incitmeyen iyilik hareketi' olmadığını, ihanet hareketi olduğunu, milletimizin üzerine gözü dönmüş bir şekilde bomba yağdırdığını ve helikopterlerle vatandaşlarımızı taradığını tüm dünya gördü. Dünyanın birçok ülkesinde bunlara ait okullar var, tüm ülkelerin bu okulları kapatması lazım. 17-25 Aralık sürecinden sonra bunlarla irtibatlı olan, bunların okulunda olan ya da yurdunda kalan, bankasına para yatıran, üniversitesinde eğitim gören birçok insanla ilgili şuanda işlem yapılıyor. Bu işlemler yapılırken devlet hassas davranıyor ve gereğini de yapmak zorunda."

Gündoğdu, soruşturmada mağduriyet yaşanmaması için titizlikle davranıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"17-25 Aralık sürecinden sonra bu kişilere ait üniversitede okuyup da belge alan kişiler hakkında işlem yapılır çünkü devletin mücadele ettiği bir örgüte yakın olmanın üyelikten farkı yoktur. 17-25 Aralık sürecinden sonra bankalarına koşa koşa para yatıran bu kişiler, tüm yönleriyle inceleniyor. Bu inceleme en iyi şekilde yapılacak, kim suçluysa ve nerede saklanıyorsa ortaya çıkarılarak adaletin karşısına çıkarılacak. Bu işlemler esnasında kurunun yanında yaş yanabilir ancak yanmaması için bizde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yargı tutuklanması gereken kişileri tutukluyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.