Ordu

Altınordu Belediyesinin faaliyetleri

11:23 18 Ağustos 2016
Altınordu Belediyesinin faaliyetleri

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Melet ırmağı, civil ırmağı ve bülbül deresi şehrimizin nefes alma noktalarıdır. Bunun bilincinde olarak bizlerde belediye olarak bu üç noktada da çalışma yürütüyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Tekintaş, Civil Irmağı'nın denizle birleştiği alanda yayaların kullanımı için yapımı devam eden Mostar Köprüsü ile Bülbül Deresi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Tekintaş, Melet ve Civil Irmağı ile Bülbül Deresi’nin Altınordu için önemli olduğunu söyledi.

Melet Irmağı, Civil Irmağı ve Bülbül Deresi'nin şehrin nefes alma noktaları olduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, şöyle konuştu:

"Bunun bilincinde olarak bizlerde belediye olarak bu üç noktada da çalışma yürütüyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi, DSİ ve YEDAŞ olarak yeni bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında DSİ Bülbül Deresi kenarından gidiş-dönüş olmak üzere 1,5 kmlik kıyı kenar çalışmasını hayata geçirecek. Belediye olarak biz de alt yapı ve üst yapı çalışmasını yapacağız. YEDAŞ, elektrik hatlarını yer altına alacak. Bunun yanı sıra Bülbül Deresi kenarında bulunan ferforje ve kenar düzenlemesi yapılacak. Yine büyükşehir belediyemiz ile birlikte köprü projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hayata geçireceğimiz bu proje ile Boztepe’den gelen trafiği direkt şehrin diğer yakasına alacağız. Bu proje hayata geçirildiği zaman hem şehir içinde bir rahatlama olacak hem de bu alanda bir canlılık yaşanacak. Bu çalışmaya en kısa zaman da başlayacağız. Yapacağımız çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.