Ordu

Ordu ve Giresun’da kadınlara yönelik kurs açılacak

17:26 22 Ağustos 2016
Ordu ve Giresun’da kadınlara yönelik kurs açılacak

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından kadınlara yönelik “Hazır Giyim İmalatına Yönelik Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Operasyonu” projesi kapsamında kurs açılacağı bildirildi.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların iş gücüne katılımlarının teşvik edilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

DOKA tarafından hazırlanan “Hazır Giyim İmalatına Yönelik Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Operasyonu” projesinin Fatsa ve Giresun ticaret ve sanayi odaları ile Ordu ve Giresun valilikleri işbirliğiyle yürütüleceğini belirten Karataş, projenin toplam maliyetinin 4 milyon avro olduğuna dikkat çekti.

Karataş, proje kapsamında 300 kadının açılacak kurslarla yetiştireceklerini ve bölgedeki tekstil fabrikalarında istihdam edeceklerine işaret ederek, "Bu kapsamda Fatsa ve Giresun'da atölye oluşturuluyor. Fatsa ilçemizdeki atölyenin yeri ise ticaret ve sanayi odamız olacaktır. Proje kapsamında kalifiyeli elamanlar yetiştirilecek ve bölgede faaliyetini yapan firmalara çalıştırılmak üzere verilecektir. Bu sayede elaman açığı ortadan kalkacak ve firmalara yardımcı olunacaktır.” dedi.

Kurs süresince kursiyerlerin ücretlerinin İŞKUR tarafından ödeneceğini ifade eden Karataş, kursiyerlere son teknoloji makinelerde eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.