Ordu

Denizlerde av yasağında sona doğru

14:50 31 Ağustos 2016
Denizlerde av yasağında sona doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bu gece başlayacak balık av sezonu dolayısıyla mesaj yayımladı.

Torun, mesajında, balıkçılara bol kazançlı ve bereketli bir sezon diledi.

Balıkçıların, 'Vira Bismillah' deyip limanlardan demir alacaklarını, ağlarını denizle buluşturacaklarını ve özledikleri sulara kavuşacaklarını belirten Torun, "Ordu'muzun ekonomik yaşamında son derece önemli yere sahip olan, çok ciddi ekonomik girdi sağlayan balıkçılık sektörümüzün kıymetli temsilcileri balıkçılarımıza yeni av sezonunda bol kazanç diliyorum." ifadesini kullandı.

Torun, Karadeniz Bölgesi'nin balıkçılığın ana yurdu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hem sektörün hem de balıkçılıkla uğraşan, geçimini sağlayan insanımızın ciddi sorunları vardır. Bu sektörü daha profesyonel anlamda hareketlendirmek gerekiyor. Su ürünleri ile ilgili yatırımların yapılması, tesislerin oluşturulması ve daha çok gelir getirici hale getirmek için hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalı, balıkçılık sektörünü hak ettiği konuma kavuşturmalıyız. Zorlu ve meşakkatli bir işle uğraşan balıkçılarımızın yaşadıkları her türlü sorunda ve çözümünde her zaman yanlarında olacağımı belirtmek istiyor, vermiş oldukları büyük emekleri için kendilerini takdir ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.