Ordu

53. Kütüphaneler Haftası

21:11 29 Mart 2017
53. Kütüphaneler Haftası

Ünye ilçesinde, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İlçe Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, sürdürülebilir başarı için bilginin ışığında çalışmaların yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Günümüzde bilgiye çok kolay ulaşılabildiğini fakat, en büyük işlerden birinin bugün "dezenformasyon" denilen bilgi kirliliği olduğunu vurgulayan Güney, "Günümüzde avantaj olarak gördüğümüz bilişim teknolojilerinin alt yapısı içerisinde bilgi kirliliği başlığı altında çokça handikaplar ve sıkıntılar var. Bir bilgiye çok çabuk ulaşabiliyoruz ancak kesin olarak doğruluğu konusunda endişelerimiz var. Bu nedenle doğru bilgiyi doğru kaynaktan elde ederek kullanmamız gerekiyor." diye konuştu.

Güney, Ünye Halk Kütüphanesi’nde çeşitliliğin arttırılması gerektiğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Bir ilçenin kültürü de o ilçenin içinde yaşayan insanların kitap okuma oranları ve sayısıyla mümkündür. Nasıl ki insanı okuduğu kitapla değerlendiriyoruz, ilçeleri de bulunan kitap sayısınca, kültürlü ilçe olarak değerlendirmeliyiz. Kütüphanelerin fiziki imkanlarını iyileştirmek kadar fikir ideoloji kaynak söz konusu edilemeden her kesimi kucaklayacak bir şekilde güncel kitapların süreli ve süresiz yayınların çeşit olarak bulunması gerekir. Ünye gibi bölgenin en köklü ilçesinde biz de kendimize şu hedefi koymalıyız, 50 bin çeşit kitabı olan güçlü bir kütüphane."

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu ise, ilçedeki kitap okumaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Etkinlik, ilkokul öğrencileri arası düzenlenen "Masal Anlatma ve Canlandırma" yarışmasında dereceye girenler ve 2016 yılında en çok kitap okuyan kişiler ödüllendirildi.

Program, kütüphaneye yeni gelen kitapların sergi açılışı yapıldıktan sonra sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.