Ordu

Öğrencilere "aşçılık" dersi

17:25 06 Nisan 2017
Öğrencilere "aşçılık" dersi

Şef Yazar Ömür Akkor ile Yazar-Gurme Oğuz Yenihayat, Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 10 ve 11. sınıf öğrencilerine iyi bir aşçı olmak için tavsiyelerde bulundular.

Öğrencilerle bir araya gelen Akkor ve Yenihayat, aşçılığın ve iyi yemeğin inceliklerini anlattı.

Akkor, öğrencilere "ne iş yaparsan yap kuralına göre yap" diyerek yemeğin de kuralına göre hazırlanması gerektiğini söyledi.

"Her işin bir püf noktası vardır. Yemeğin malzemeleri kadar nasıl ve hangi kurala göre yaptığın önemlidir. O yüzden bizi daha iyi aşçı yapan nedenlerden biri kurallara uyuyoruz, verilenleri yerine getiriyoruz." ifadesinde bulunan Akkor, şunları dile getirdi:

"Hiç sorun çıkmıyor. Birisi bana ‘bunu niye böyle yaptın?’ dese çünkü sen istedin diyoruz. Ama toplantılarda varsa diyeceğimiz ya da tavsiyelerimiz dile getiririz. Otel yönetiminin kurallarına uyduğunuzda sorun ortadan kalkar. Sizin şu dönemde en çok öğrenmeniz gereken şey kurallara uymak."

Türkiye'nin birçok yerini gezdiğini ve her yörenin kendine özgü lezzetli yemekleri olduğunu anlatan Yazar ve Gurme Oğuz Yenihayat ise "Ordu'ya geldiğimizde Ordu yemekleri, Gaziantep'e gittiğimizde Antep yemekleri restoranlarda görmek isteriz. Restoran çok güzel olabilir, çeşidi bol olabilir ama şehir ya da ülke dışından gelen biri buraya özgü tat ve lezzetler arıyor. Her yemek yerinde yenilebilirin savunuculuğunu yapan biri olarak her lezzet şehrinde tadılmalı." dedi.

Yemek ustaları öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.