Ordu

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. yılı

15:45 07 Nisan 2017
Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. yılı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla emniyet mensuplarını makamında ağırladı.

Vali Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ve beraberindeki polislerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Balkanlıoğlu, "İnsanlık tarihine baktığımız zaman bir yer yerleşim yeri olarak benimsenip karar verildiğinde, ilk yapılanın güvenliklerini almak olduğunu görüyoruz. Yani dışarıdan gelebilecek bir saldırıyı nasıl bertaraf edebiliriz diyerek yer seçiyorlar. Kimi insanlar bu emniyet ve güvenlik için yüksek burçlardan kale duvarları yapmışlar, ulaşılmaz kayalıkların tepesine yerleşmişler, yer müsait olmayanlar da yer altına ev yapmışlar. Hepsi can güvenliği için." ifadelerini kullandı.

Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Elimizi kolumuzu rahatça sallayarak gezebiliyorsak, yatağımızda rahatça uyuyorsak, bayrağımız dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyorsa bunlar güvenlik güçlerimizin fedakarca çabasıdır, canını ortaya koymasıdır. "Bu anlamda fedakar ve cefakar polisimize çok teşekkür ediyorum. Allah nice yılları böyle sağlıkla, sıhhatle kutlamayı nasip etsin. Kaza, bela, musibet vermesin. Terör olaylarında şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Gazilerimize de Allah sağlık, sıhhat ve afiyet versin. Allah kimseye de başka acılar yaşatmasın."

Emniyet Müdürü Suat Çelik ise Balkanlıoğlu'nun kendilerine her zaman destek verdiğini ve yanımızda olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.