Ordu

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

17:40 09 Nisan 2017
Türk polis teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çelenk, mesajında, polis teşkilatının, Türkiye'nin göz bebeği, gurur tablosu ve isimsiz kahramanları olduğunu belirtti.

Polis teşkilatının, ülkesini milletini canı pahasına koruyan gözü kara yiğitlerle dolu olduğunu vurgulayan Çelenk, şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütlerine kan kusturan, metropol şehirlerde onlara göz açtırmayan Rabbimizin o müthiş ayeti celilesinde 'Onlara ölüler demeyiniz, onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız' sırrına mazhar olmak için kendini dini mubin için, bu topraklar için feda eden Hz. Hamza'lardır. İşte en son 15 Temmuz'da hain FETÖ darbesinde adeta destanlaşan, her biri hainlere karşı cenk meydanında Haydar-ı Kerrar Hz. Aliyyel Murtaza gibi devleşen ve canını ortaya koyan kahraman polislerimiz 62 şehit verdiler. Ama bu ülkeyi gözü dönmüş hoca kılıklı çapulculara teslim etmediler ve bundan sonrada teslim etmeyeceklerdir."

Çelenk, polislere ne yapılsa az olduğunu ve onların bir damla kanı dahi kendileri için dünyalara bedel olduğunu aktararak, eskiye kıyasla bugün gelinen noktaya bakıldığında polis teşkilatının milli ve modern silahları, modern fiziki yapıları ile dünyada sayılı polis teşkilatları arasında olduğunu ifade etti.

Teşkilatın, 172. yıl dönümünü kutlayan Çelenk, 172 yıldır bu vatanı canı pahasına koruyan, görevleri başında şehit olan polisleri rahmet ve minnetle anarak, gazilere de bereketli ve uzun ömürler diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.