Ordu

Ordu'da festival etkinlikleri

12:52 13 Mayıs 2017
Ordu'da festival etkinlikleri

Ordu'da, "Ellerde Gizli Sanatlar" adlı el sanatları festivalinin düzenleneceği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin, Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla 15 ile 21 mayıs tarihlerinde Atatürk Parkında gerçekleştirileceğini belirtti.

Yılmaz, geleneksel el sanatlarına özgü eserlerin görücüye çıkacağını ve her akşam düzenlenecek konserlerle Orduluların doyumsuz bir hafta yaşayacağını aktardı.

Festivalin, 15 mayıs pazartesi günü saat 11.00'de açılış töreniyle başlayacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"El sanatları festivali, ilimizde bu kapsamda yapılan ilk festival olacak. Yaklaşık 50 stantta geleneksel el sanatlarına özgü ürünler, ustaları tarafından sergilenecek ve alanda ürün satışları da yapılacak. Festivale gelen vatandaşlarımız, Rize bezi dokuma, ebru, çömlekçilik, dokumacılık, ahşap işçiliği, cam üfleme, sedefkarlık, keçecilik, gümüş kazaz örücülüğü, cam işçiliği, ipek dokumacılık, tespih yapımı, ahşap oyuncak yapımı, bastonculuk, kemençe, tulum, ney çalgı yapımı, ahşap kaşık yapımı, deri işçiliği, bakır işleme, yazmacılık, taş işçiliği, bakırcılık, çinicilik, iğne oyası, sim sırma işleme, bıçakçılık, lületaşı, geleneksel giysili bebek yapımı, kukla ve tasvir, gümüş işleme veya telkari, yemenicilik, tel kırma, keçecilik ve halı dokuma sanatına dair birbirinden özel eserleri görme imkanı bulacak."

Festivalin 7 gün süreceğini belirten Yılmaz, "Festival kapsamında, Ordu Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı ve folklor ekibi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu gösteri yapacak. Tüm bunların yanı sıra her akşam konserlerle Ordulu vatandaşlarımız, doyumsuz bir hafta yaşayacak." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.