Ordu

24 Temmuz Basın Bayramı

18:31 22 Temmuz 2017
24 Temmuz Basın Bayramı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz, mesajında, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkin şekilde kullanıldığı basının, toplumun gözü kulağı olurken, haber kaynağının doğru kanallar vesilesiyle verilmesinin de güvencesi olduğunu ifade etti.

Basın mensuplarının, toplumun bilgi edinme ihtiyacını karşıladığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Basın mensuplarımızın bu kutsal görevlerini en verimli şekilde ifa etmesinde basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır. Yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı, vatandaşımız ile devletimiz arasındaki iletişimi sağlayan basın camiamız, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar da üstlenmektedir. Ülkemizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ekonomimize olumlu yönde etki etmesinde basın mensuplarımızın gösterdiği duyarlılığın ve bu hususta yaptığı başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum."

Basına yönelik sansürün, insanların haber alma özgürlüğüne müdahale olduğuna ve asla kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Yılmaz, "Basın camiamızın haber alma ve haber verme hakkına toplum olarak sahip çıkıyor, kamu adına yapılan bu kutsal vazifenin daha iyi koşullarda yürütülmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Yılmaz, zor koşullarda büyük özveriyle görevlerini yerine getirmekte olan yerel ve yaygın basın mensuplarının bayramını kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.