Ordu

24 Temmuz Basın Bayramı

18:47 22 Temmuz 2017
24 Temmuz Basın Bayramı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinin, basından sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu ve bu tarihte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başladığını anımsattı.

Demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basının, toplumun yapılanmasında, gelişmesinde, demokrasinin korunmasında büyük rol oynadığını vurgulayan Yavuz, "Bu meyanda, ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden hain darbe girişimi karşısında, üstlenmiş olduğu rol ile basınımızın önemi bir kez daha anlaşılmıştır." ifadesini kullandı.

Yavuz, basın meslek ve ahlak ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışının, toplumda basına olan güveni artırmasını sağlayacağını aktardı.

Basının, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesi olduğuna işaret eden Yavuz, şunları kaydetti:

"İlimizin gelişmesi ve kalkınmasında, kamu hizmetlerinin halkımıza yansıtılmasında, halkın istek ve şikayetlerinin kamu yöneticilerine iletilmesinde de basınımız önemli rol oynamaktadır. Daha gelişmiş, daha kalkınmış, daha müreffeh bir ülke hedefi için birlikte mesai harcadığımız, zor şartlar altında fedakarca görev ifa eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı tekrar kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.