Ordu

Ordu'da yol çalışmaları

15:54 02 Ekim 2017
Ordu'da yol çalışmaları

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, il genelinde 450'si sıcak asfalt olmak üzere toplam bin 305 kilometre yolu asfalta kavuşturduklarını bildirdi.

Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu'ndan il genelinde devam eden ve planlanan yol çalışmalarıyla ilgili brifing aldı.

Başkan Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmaların öngörüldüğü takvimde yürütüldüğünü belirtti.

Hava koşullarının elverişli olduğu dönemlerde yoğun çalışma temposu sergilediklerini anlatan Yılmaz, "Yollarımızın ömrünü uzatmak, halkımızın konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak için 19 ilçemizde 112 mahalle, grup yolu ve ana arterlerde yol çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Geride bıraktığımız 3 yıllık süreçte toplam bin 305 kilometre yolun asfaltını tamamladık." dedi.

Proje kapsamında yer alan yolların altyapısı ile üstyapı sıcak asfalt çalışmalarını bitirerek ulaşım sorununu en aza indirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, mevcut yol güzergahlarının standardını yükseltip konforlu ulaşım sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Yılmaz, çalışmalar doğrultusunda, sanat yapıları imalatı olarak 193 bin metreküp taş duvar, bin 513 metre menfez, bin 387 metreküp betonarme duvar ve 56 bin 283 metrekare kaldırım imalatı gerçekleştirildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.