Ordu

Ordu'da meralarda verim ve kalite arttırma çalışmaları

15:42 10 Ekim 2017
Ordu'da meralarda verim ve kalite arttırma çalışmaları

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün, meralarda ot verimi ve kalitesini arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meraların, hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaliteli kaba yemin en ucuz ve en kolay temin edildiği kaynaklar olduğu belirtildi.

Ordu'da yaklaşık 50 bin hektarlık mera alanında çalışmaların sürdürüldüğü aktarılan açıklamada, Ordu'nun mera fakiri sayılabilecek bir il olup mevcut hayvan varlığının kaba yem ihtiyacının sadece yüzde 30'unun karşılayabildiği ifade edildi.

Açıklamada, mera alanlarından maksimum fayda sağlamak için Mera Islahı ve Amenajmanı (Yönetimi) Projeleri'nin uygulandığına dikkat çekilerek, şöyle devam edildi:

"Islah projelerinde, bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunması ve geliştirilmesi sağlanarak, meradaki ot verimi ve kalitesini artırmak suretiyle devamlılık arz eden maksimum hayvansal ürün elde etmek ve otlatmayı düzenli hale getirmek amaçlanmakta. Bu kapsamda ilimizde şu ana kadar yaklaşık 10 bin hektar alanda 28 proje hazırlanmıştır. Bu projelerden yaklaşık 7 bin hektar alanda uygulanan 19 proje tamamlanmış olup halen uygulaması devam eden yaklaşık 3 bin hektar alanda 9 projemiz bulunmakta."

2014, 2015 ve 2016 yıllarında Aybastı, Kabadüz, Korgan ve Kumru ilçelerindeki yaylak alanda 556 hektar alanda istilacı bitkilerle mücadele edildiği vurgulanan açıklamada, 2017 yılında ise Gölköy, Aybastı ve Korgan ilçelerindeki yaylaklarda gübre uygulaması yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün meradan yararlanan hayvanların otlanmasını kolaylaştıracak çalışmalara devam ettiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.