Ordu

İkizce'de organik tarım faaliyetleri

12:34 11 Ekim 2017
İkizce'de organik tarım faaliyetleri

İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, "İkizce'de organik tarımın gelişmesi ve organik tarım yapan üretici sayısının artması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İkizce Organik Fındık Üreticileri Derneği ile yaptıkları çalışma sonrasında organik tarımın ilçede daha faal hale geldiğini söyledi.

Söz konusu çalışma sonrasında organik tarım yapan üretici sayısının bine ulaştığını belirten Çalık, "İkizce'de şu anda 500 sertifikalı üreticimiz var, 500 de sertifika alacak üreticimiz var. Yani bugün ilçemizde bin üreticimiz organik fındık üretiyor. Yıllık 2 bin 500 ile 3 bin ton arasında organik fındık üretiyoruz. 2017 yılında 3 bin tonun üzerinde organik fındık ürettik." diye konuştu.

Çalık, organik fındığın güzel bir pazarı bulunduğunu dile getirerek, organik fındığın piyasanın 1 lira daha üstünde satıldığını aktardı.

İkizce'de organik tarıma olan talebin ise her geçen yıl arttığına işaret eden Çalık, şunları kaydetti:

"Ayrıca organik tarım yapanlar, alan bazlı gelir ile gübre mazot desteğinin yanı sıra dönümde 100 lira da organik tarım desteği alıyor. İkizce Ziraat Odası olarak biz de organik tarıma çok önem veriyoruz. İkizce'de organik tarımın gelişmesi ve organik tarım yapan üreticilerimizin sayısının artması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.