Ordu

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

22:10 22 Kasım 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin eğitilmesi ve ileriye yönelik olumlu davranışlar kazandırılması görevini yerine getirmekte olan öğretmenlere armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Öğretmenliğin, dünyadaki en onurlu mesleklerin başında geldiğini aktaran Yavuz, şöyle devam etti:

"Öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Ülkemizin dört bir köşesine ulaşarak bu ulvi görevi başarıyla icra eden, fedakarlıkların en büyüğünü göstererek ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretinde olan öğretmenlerimizin, toplumsal anlamda gereken tüm önem ve özeni hak ettikleri inancındayım."

Vali Yavuz, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak kişiliğin belirlenmesinde, yetişmesinde, hayata dair kanaatlerin, düşüncelerin oluşmasında en büyük emeğin öğretmenlerin olduğuna işaret etti.

İstiklal ve istikbalin teminatı, sevgi, merhamet ve fedakarlığın timsali öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Yavuz, şehit olan ve ahirete intikal eden öğretmenlere de Allah'tan rahmet diledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.