Ordu

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

14:54 09 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına ilişkin, "Kararı asla tasvip etmiyoruz ve kabullenmiyoruz. Bununla ilgili ne yapılması gerekiyorsa demokratik çerçevede bütün teşkilatlarımızla her gün ayakta olacağız ve tepkimizi vereceğiz." dedi.

Gündoğdu, Ordu Gençlik Merkezini ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kararın bütün Müslümanları derinden yaraladığını belirterek, teşkilatlarının Türkiye'nin dört bir tarafında karşı duruş sergileyerek, bu kararın doğru olmadığını dile getirdiğini anlattı.

Kudüs'ün, Müslümanlar için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Gündoğdu, "Orada yıllardır devam eden bir Filistin meselesi var. Zaten hedef, orada İsrail devletini biraz daha büyütmektir. Kararı asla tasvip etmiyoruz ve kabullenmiyoruz. Bununla ilgili ne yapılması gerekiyorsa demokratik çerçevede bütün teşkilatlarımızla her gün ayakta olacağız ve tepkimizi vereceğiz." diye konuştu.

Gündoğdu, tüm dünyada Müslümanlar'ının ayakta olduğuna dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili çeşitli görüşmeler yaptığını anımsattı.

Dünyanın dört bir tarafında Türkiye'nin çok güçlü bir etkisi olduğuna işaret eden Gündoğdu, şu değerlendirmede bulundu:

"Onun için bu etkiyi daha da arttıracağız. Bizden çekinenler, çekinmeye devam etsinler. Bu ülkenin ayakta duran, dik duran, doğru söyleyen, düz yürüyen bir lideri var. Bu ülkenin kararlı, emin adımlarla hareket eden bir lideri var. Mazlum ve mağdur coğrafyanın bir lideri var. O lider de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz millet olarak onun arkasındayız."

Gündoğdu, bir gazetecinin Samsun-Sarp arasında yapılacağı ifade edilen demir yolu projesi hazırlama çalışmalarının ne aşamada olduğu yönündeki sorusu üzerine, bu konuyu Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ile de görüştüklerini söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde hızlı trenin olması halinde, seyahatlede her kentin sırayla gezilebileceğini belirten Gündoğdu, "Bu hattın hayata geçirilmesiyle ilgili görüşmelerimiz başladı. Bu kolay bir proje değil. Önümüzdeki yıl Türkiye ekonomisinin fazla sıkıntıya girmemesi için bazı tedbirler aldık. Ondan sonraki süreçte emin olun ki bu iş hayata geçecektir." dedi.

Gündoğdu, proje hazırlanması için ön çalışmalara başlandığını, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından da diğer aşamalara geçileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.