Ordu

Ordu'daki çöp alanı yaşam merkezi oluyor

16:51 02 Nisan 2018
Ordu'daki çöp alanı yaşam merkezi oluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 32 yıldır çöp depolama alanı olarak kullanılan alanda "Melet Park Projesi"ni hayata geçiriyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilerle şehir turu yaparak devam eden projelere ilişkin bilgi verdi.

Yapılan incelemelerin ardından soruları yanıtlayan Başkan Yılmaz, Altınordu ilçesinin Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp depolama alanına yapılacak Melet Park Projesi'nin 4 milyon liralık ilk bölümünün ihalesinin yapıldığını belirtti.

İlgili müteahhit firmasının proje üzerinde çalışmalara başladığını aktaran Yılmaz, ilk etapta proje alanının denizden korunması için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Yılmaz, bu çalışmanın tamamlanmasının ardından projede ikinci bölüme geçileceğini ifade ederek, projenin ikinci bölümünün proje bedelinin ise 40 milyon lira olduğunu kaydetti.

Projenin ikinci kısmının da yatırım programına girdiğini bildiren Yılmaz, yakın zaman içerisinde bu kısmın da ihale edileceğini söyledi.

Yılmaz, Melet Park Projesi'nin üç kısımdan oluştuğunu ve öngörüldüğü gibi çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Toplam proje bedeli yaklaşık 130 milyon lira olan Melet Park Projesi'ni öngörülen takvim çerçevesinde hayata geçirerek Orduluların hizmetine sunmak istiyoruz." dedi.

Yılmaz, 32 yıldır vahşi çöp depolama alanı olarak değerlendirilen yeri yaşam alanı yaptıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, "Göreve geldiğimizde ilk işimiz buraya çöp dökülmesini engellemekti. Bunu da başardık. Şimdi seçim döneminde vaat ettiğimiz gibi belediye olarak burada bir mega projeyi hayata geçiriyoruz. Melet Park Projesi şimdiden Ordulular ve bölge halkına hayırlı olsun." diye konuştu.

- Çikolata Park Projesi

Gülyalı ilçesine yapılan Çikolata Park Projesi'ne de değinen Yılmaz, "Türkiye’nin en tatlı projesi olarak nitelendirilen proje revize edilerek çalışmalara tekrar başlandı. Projenin ağustosa kadar tamamlanması planlanıyor." dedi.

Yılmaz, Ordu'da Şehitler Anıtı, Ayışığı Otopark ve Meydan Projesi, Süleyman Felek Caddesi Yayalaştırma Projesi, Köprübaşı Meydan Projesi ve Boztepe Tatil Köyü Projesi'nin de devam ettiğini ve kısa sürede hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.