Ordu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

17:21 21 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 98. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

İstiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin tecelligahı olduğunu vurgulayan Yavuz, "Bu birlik ve beraberlik milletimizi zafere ulaştırmış, işgal altındaki topraklarımız yeniden hürriyetine, bağımsızlığına kavuşmuştur. Kahraman bir milletin çocukları olarak sizler, ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız." ifadelerini kullandı.

Çocukların, gurur duyulacak bir geçmişe sahip asil bir milletin, köklü ve büyük bir medeniyetin evlatları olduğuna işaret eden Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:

"Hocasının makamına eğri odunları taşımaktan haya eden Yunus Emre, Şems-i Tebrizi'nin rahleyi tedrisinden geçerek kemale ulaşan Mevlana, Ak Şemseddin'in terbiyesinde yetişip çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet, Müslüman dünyasının en güçlü ve eli en açık hükümdarı iken mezarını yaptırmaya yetecek para bırakmadığı görülen Selahaddin-i Eyyubi gibi örnekler, sahip olduğumuz medeniyetin temellerinin ve köklerinin ne kadar derinde ve ne kadar sağlam olduğunun en büyük göstergesidir."

Yavuz, bunun için bütün hayalleri çocuklar üzerinden kurduklarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki, yarınların Türkiye'si sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu, sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Ne mutlu sizlere ki, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve siz çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza güvenen ve milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Ne mutlu sizlere ki, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dünya çocukları ile birlikte kutlayan bir ülkenin çocuklarısınız. Bundan dolayı mensup olduğunuz ülkeniz ve milletinizle ne kadar gurur duysanız azdır."

Vali Yavuz, bütün çocukların, savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu, çok daha neşeli bir dünyada yaşamalarını temenni etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.