Ordu

İkizce 64 kilometrelik asfalt yola kavuşacak

15:57 26 Mayıs 2018
İkizce 64 kilometrelik asfalt yola kavuşacak

İkizce ilçesinde bu zamana kadar 40 kilometre asfalt yol çalışması yapılırken, bu yıl 64 kilometre yol daha asfalta kavuşacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ilçelere konforlu ulaşım sağlamak için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

Kendilerinden talep edildiği gibi yol çalışmalarına ağırlık verdiklerine işaret eden Başkan Yılmaz, "Geride bıraktığımız 4 yılda bu anlamda önemli bir yol katettik. Bu yıl da çalışmalarımızı yoğun tempoyla sürdürerek 19 ilçesinde yollarıyla model bir büyükşehir olmayı amaçlıyoruz. İkizce ilçemizde önemli bir bağlantı yolu olan 11 kilometre uzunluğundaki Kurtköy-Kutluca-Başönü-Şenbolluk grup yolunda da çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, söz konusu yolun ilk etapta 3 kilometrelik bölümünde çalışmaların tamamlandığını aktararak, şunları kaydetti:

"Kalan kısımlarda ise terasman çalışmaları devam ediyor. Yolumuzun evladiyelik olması için bu zamana kadar 9 bin 550 metreküp taş duvar, 61 metre menfez, 112 metre betonarme duvar ve yağmur suyu hattı çalışmalarımız kapsamında 420 metre koruge boru ve bin 450 metre drenaj borusu inşa ettik. Yolumuzu bu yıl içerisinde hizmete sunacağız."

Geride kalan süre zarfında ilçeye 14,5 kilometre sıcak asfalt ve 25,5 kilometre sathi asfalt olmak üzere 40 kilometre asfalt döküldüğünü belirten Yılmaz, bu yıl ise ilçeye 23 kilometre sıcak asfalt, 41 kilometre sathi asfalt ve 4 kilometre de beton yol çalışması yapılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.