Ordu

Ordu'da içme suyu için modern tesis

16:35 29 Mayıs 2018
Ordu'da içme suyu için modern tesis

Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinde, içme sularını arıtacak modern tesisin yapım çalışmaları sürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından içme suyuna ilişkin çalışmalar yürütüldüğü aktarıldı.

Gölköy ilçesi Kozören Mahallesi'nde yapımına başlanan içme suyu arıtma tesisinin, yaklaşık 9,5 milyon liraya mal olacağı aktarılan açıklamada, "Mevsim şartlarının elvermesiyle birlikte çalışmaların ivme kazandığı tesiste, temel çalışmalarının bitirilmesinin ardından çevre güvenliğini sağlayacak devasa boyutlardaki set duvar işleri de tamamlandı. Dış yapı, havuz, kaskat ve idari bina gibi bölümlerin çalışmaları ise hızlı bir şekilde devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, tesisin, projenin tamamlanmasıyla geniş bir bölgeye sağlıklı ve temiz içme suyu hizmeti sağlayacağı vurgulanarak, "Yeni tesis Gölköy ilçe merkezi ve mahalleleri ile Gürgentepe ilçe merkezi ve mahallelerinin yanı sıra çevrelerine de hizmet verecek. Projenin ikinci aşamasında yeni yapılacak içme suyu arıtma tesisiyle birlikte Ulubey ilçesinin üst mahallelerine de arıtılmış içme suyu hizmeti verilmiş olacak." değerlendirmesinde bulunuldu.

Projeye ilişkin teknik bilgilerin de verildiği açılamada, şunlar kaydedildi:

"Tamamlandığında Türkiye ve Avrupa'nın en modern içme suyu arıtma yapılarından biri olacak tesiste son teknolojik sistemler uygulanacak. Saniyede 210 litre ve günde 17 bin metre küp su arıtım kapasitesine sahip tesiste hızlı kum filtreli sistem uygulanarak içme suyundaki bulanıklık sorunu ortadan kalkacak. 50 yıl kullanım ömrü olacak tesis konvansiyonel tip, modern ve Avrupa standartlarına uygun olacak. Böylece bölge halkı temiz, sağlıklı ve arıtılmış içme suyu hizmetinden faydalanmış olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.